Google Adsense Alternatifi En İyi 6 Site

Google Adsense Alternatifi En İyi 6 Site

Google Adsense alternatifi seçeneklere geçmeden önce Google Adsense nedir, ne işe yarar kısaca bahsetmekte fayda var.

İçerik ürettiğiniz istikrarlı bir siteniz varsa, sitenizden para kazanmak isteyebilirsiniz. Bunun en kolay çözümü de, reklam gösterim ve tıklamaları sayesinde para kazanmanıza imkan veren Google Adsense’e müracaat etmek. Google, sitenizi inceledikten sonra talep ettiği kriterlerin karşılanması durumunda sitenizi reklam gösterimi sağladığı siteler ağına dahil eder ve verdiği kodları sitenize ekleyerek reklam yayıncısı olursunuz. Bazen bu kabul süresi 3 ila 6 ayı bulabiliyor. Sitenizdeki reklamlar gösterim başına veya tıklama başına az çok demeden gelir sağlamaya başlar. Belli bir kazanım limitine ulaştıktan sonra da kazancınız hesabınıza aktarılır.

Google Adsense, hem masaüstü, hem de mobilde piyasadaki en sağlam, en güvenilir, en çok kazandıran reklam ağıdır. İstatistikler internet reklam ağının %80’ini kontrol ettiğini ortaya koyuyor. İçerik üreticilerin bu nedenle ilk tercihi Google Adsense oluyor. Google Adsense sayesinde, hem sitenizdeki reklam içeriklerini yönetebilir (hangi sektör ve konularda reklamlar yayınlanabileceğini seçebilir), hem de ziyaretçi sayınıza göre iyi bir gelir elde edebilirsiniz.

Her ne kadar Google Adsense en iyi seçenek olsa da, bazı nedenlerle alternatif çözümlere ihtiyacınız olabilir:

  • Google Adsense çeşitli nedenlerle sitenizi onaylamıyor olabilir,
  • Hesabınız herhangi bir nedenle devre dışı bırakılabilir,
  • Hesabınız herhangi bir nedenle geçici olarak yasaklanabilir,
  • Google’un reklam politikalarını ihlal etmiş olabilirsiniz,
  • Google hizmet şartlarını sağlayamıyor olabilirsiniz,
  • Daha fazla gelir elde etmek istiyor olabilirsiniz.

Sebep ne olursa olsun, Google Adsense alternatifi sitelere bir şekilde ihtiyacınız olabilir. Peki bu alternatif siteler neler, hangi sitelerden nasıl şartlarla nasıl gelirler elde edebilirsiniz, adım adım inceleyelim.

1- Admatic

Google Adsense alternatifi en öne çıkan sitelerden biri olan Admatic, Türkiye’de en çok tercih edilen programmatik reklam firmalarından biridir. Eğer sitenizin trafiği yüksekse ona nispeten güzel gelirler elde edebilirsiniz. Tüm reklam modelleri sadece görüntüleme üzerine kurgulanmıştır. Tıklama bazında bir kazanç sunmaz. Mobil ve masaüstü için özel reklam seçenekleri mevcuttur. Bir çok haber sitesi tarafından tercih edilmektedir. Trafiği düşük web siteleri için çok da kullanışlı bir seçenek olmayabilir. 1000 gösterim başına ortalama 1-2 TL arası bir gelir kazandırıyor. Adsense reklamlarıyla birlikte kullanılabiliyor.

2- Vidyome

Video içerikli bir siteniz varsa, sitenizdeki videolara yönelik reklam gelirleri elde etmek istiyorsanız Vidyome tam size göre. Video önüne, ortasına ve sonuna reklamlar ekleyerek sizlere ekstra gelirler kazandıran bir sistem. Reklam gösterimleri arasında Google reklamları da var. Adsense reklamlarıyla birlikte kullanılabiliyor.

Vidyome platformu üzerinden web sitesi sahipleri diledikleri kadar web sitesini platforma kolayca ekleyebilmektedir. Yayıncılar onay alan web siteleri için Display, Native, InStream ve OutStream video reklam kodlarına ulaşabilmektedir. Ayrıca reklamların AMP desteği bulunmaktadır. Teknoloji kullanılara her reklam alanı için gerçek zamanlı satın alma yaparak en yüksek geliri kazandırmaktadır.Ödeme vadesi 60 gündür.

3- LinkWise

Türkçe desteği de sunan Yunanistan merkezli bir reklam firması olan LinkWise, çok kullanılan reklam yayıncıları arasında yer alıyor. Komisyon bazlı, satış ortaklığına dayalı bir çalışma sistemi var. Tanıtım yaparak kazanç elde ediyorsunuz. Mutlaka bir siteniz olması da şart değil, sosyal medya hesabınızdan bile paylaştığınız içerik satışa döndüğünde gelir edebilirsiniz. Aylık yaptığı ödemelerde ödeme alt limiti olmadığından zamanı gelince ödemenizi alabiliyorsunuz.

4- ReklamStore

Tıklama, gösterim ve aksiyon başına sunduğu ücretlendirme seçenekleri ile coğrafi hedefleme de yapan bir reklam ağı diyebiliriz. Sosyal medya ve arama motoru reklamlarında da yer alıyor. Bir çok reklam yayınlama alanı mevcut. Ödemelerini aylık olarak gerçekleştiren ReklamStore, 1000 gösterime ortalama 0.1 TL ödeme yapıyor. Aşağı yukarı vergi olarak %20 kesinti yaptıklarını belirtmek gerekiyor.

5- Macroo

Programatik çözümleri ve data oriented satın alma modelleriyle Makroo Dijital bünyesine kendi dikeyinde Türkiye’nin büyük siteleriyle çalışan bir reklam ağıdır. Display, mobil, video ve native reklam seçenekleri sunuyor.

6- Wordego

Gösterim ve tıklama bazlı çalışan bir reklam ağıdır. Display banner şeklinde reklamlar mevcut. Sitenizi ziyaret edenleri rahatsız edecek reklam gösterim türü olmadığından tercih edilebilir. Bin gösterim başına 0.1 TL gibi bir getiri sağlıyor. Tıklama başına da aşağı yukarı 0,07 bir kazancı var. Alt ödeme limiti 100 TL olarak görünüyor. %20 kesinti ve havale masrafı düşülerek kazandığınız para hesabınıza aktarılıyor.

Google Adsense Alternatifi Sitelerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

– Google Adsense alternatifi siteleri tercih ederken sitenize uygun reklamlar olup olmadığını güzelce incelemeniz lazım.

– Reklam sitelerinin reklamlar için özelleştirme sunup sunmadığını dikkatlice gözden geçirin.

– Google Adsense kolay kolay her siteye reklam izni vermiyor. Eskiden daha kolaydı, ancak hem yeni dönemde, hem de Türkiye’de biraz işi sıkı tutuyorlar. Reklam siteleri arasında elbette kuralları olanlar var, kuralları yerine getirmekte zorlanıyorsanız esnek olanları tercih edebilirsiniz. Genelde en önemli kurallar, sitenizin yasal içerikli, özgün ve istikrarlı olması olarak listelenebilir.

– Ödeme süreçlerini ve limitlerini iyi kavrayarak reklamları sitenize ekleyin. Ödeme eşiği nedir, hangi periyotlarda ödeme yapıyor, hangi şartlarda kazanç sağlıyorsunuz, gibi soruları gerekirse firmanın sitesinden iletişime geçerek birebir sorabilirsiniz.

– Sitenize reklamları doldurarak tepki çekmemeniz gerekir. Adsense kullanıyor olsanız bile birlikte kullanabileceğiniz reklam ağı seçenekleri mevcut. Ancak bunu fırsat bilip sitenizin her yerinden reklam fışkırıyorsa, kullanıcılarınız için çok tercih edilebilir bir site olmayacağınız gibi, Google tarafında da ciddi anlamda sorunlar yaşayabilirsiniz.